Geschiedenis

Verweij Schilderscombinatie komt voort uit Verweij Schildersbedrijf.

In 1984 begon Floor Verweij vanuit zijn woning in Schoonrewoerd zijn eigen schildersbedrijf. Door hard werken, kwaliteit leveren en mond op mond reclame moest er als snel personeel worden aangenomen. Dit bracht met zich mee dat er in 1985 een oud bedrijfspand  werd aangekocht in de Voorstraat in Asperen. Door verdere groei was het noodzakelijk dat in 1991 het oude bedrijfspand werd gesloopt en er een nieuw modern bedrijfspand voor terug werd gebouwd. In 1998 werd er nog een woning gesloopt en bij bestaand bedrijfspand gevoegd. Door het aankopen van steeds meer steigers en zelfs een hoogwerker werd het bedrijfspand in de Voorstraat te klein. In 2005 is er bedrijfsloods aangekocht op het industrieterrein in Asperen die als opslag moest gaan dienen voor al het materieel. Na al een aantal jaren werkzaam te zijn als schilder is in 2009 de zoon van Floor,  Jan Verweij toegetreden als eigenaar in Verweij Schildersbedrijf.

In 2011 werd er bij het personeel gepolst hoe zij de toekomst zagen.  Daaruit kwam naar voren dat een aantal ervaren schilders graag nog eens voor zichzelf wilde beginnen, maar toch tegen het hele administratieve gebeuren opzagen zoals het werven van nieuwe opdrachten, de inkoop, het maken van offertes en het bijhouden van een correcte administratie.

Na veel denkwerk en overleg tussen de directie van Verweij schildersbedrijf en de werknemers werd een nieuw concept bedacht; De Schilderscombinatie. Voor de medewerkers een pracht kans om ondernemer te worden van een vertrouwd bedrijf en dit met het vertrouwde team wat al vele  jaren met elkaar samenwerkt.

Op 1 mei 2012 werd Verweij Schilderscombinatie opgericht.

Floor en Jan Verweij blijven grotendeels verantwoordelijk voor de calculatie, administratie en planning. De andere vennoten voeren de projecten uit, waarbij ze verantwoordelijk zijn voor het gehele werk en overleg hebben met de opdrachtgever. Hierdoor zijn de lijnen korter geworden en kan er door de eenvoudige organisatie efficiënter worden gewerkt.

De vennoten van Verweij Schilderscombinatie zijn:
* Jeroen van Bruchem
* Bram van Gils
* Matthieu Hoogendijk
* Rafael Lelapary
* Floor Verweij
* Jan Verweij
* Hennie van Vugt
Naast deze vennoten worden er tegenwoordig een aantal schilders ingeleend via personeelsbureau’s.